I helgen var vi som sagt i London, tillsammans med våra mammor. 

Ett av mina favoritcafén låg precis mittemot hotellet - Le Pain - de har fantastiska frukostar och där åt vi både lördagen och söndagen. 

På dagen i lördags tog vi en shoppingtur på stan och sedan blev det att se musikalen Aladdin (som är baserad på Disneyfilmen med samma namn). Den var bra och speciellt för Tjoffes mamma, som inte är ett större musikalfan, var den en helt fantastisk upplevelse! Vi andra var dock mer imponerade av Wicked som vi såg kvällen tidigare. 

På kvällen på lördagen hade vi bord på Nobu, som är en av världens bästa japanska restauranger. Det finns ett gäng Nobu-restauranger i världen och maten är i toppklass. Maten är asian fusion - min favorit! 
Vi åt avsmakningsmeny på 7 rätter, puh! Det blev kämpigt på slutet. 


Efter restaurangbesöket tog våra älskade mammor en promenad hem och jag & Tjoffe drog vidare ut i natten. 
Vi hamnade på ett par barer och slutdestinationen var den berömda nattklubben Cirque le Soir. 
WOW WOW WOW. Det var precis så fett som alla sagt och precis så vrickat som jag hoppats på. 

Klubben ligger nere i en källare och det känns verkligen som om man har hamnat i en cirkus. Dansare och artister i alla storlekar, former och utseenden. Cirkusdirektör, läskiga clowner, lindansöser som sprutar eld. 
Det fanns en sminkös som sminkade gästerna till vad man ville, vi körde på massor glitter. 
En kille stod med en popcorn-maskin. Det fanns en spådam, ett bollhav och mycket mycket mer. 


Trots den sena hemgången så vaknade vi skapligt på söndagen. Vi åt frukost tillsammans och sedan drog vi till Hyde park. Det var riktig högsommarvärme och vi njöt. 
Jag fick en fin cupcake vid frukosten i förskott eftersom jag fyllde år dagen efter och den passade jag på att trycka i mig i parken! Mums. 

Vi hyrde en trampbåt och köpte med fågelmat så vi kunde mata svanarna! Haha, det var lite läskigt, för de blev väääldigt närgångna efter ett tag, så vi fick lura iväg dem. Taskigt, Haha. 


På kvällen på söndagen var det dags att flyga hem. Det blev tre intensiva och tokbra dagar i London och det var såååå värt att bjuda med våra mammor, som vi älskar till döds. <3 London är en stad som jag kan tänka mig bo i. Ska smygkika på lägenheter där, bara för skojs skull!


30 augusti 2017

STAD I LJUS

Allmänt Min musik

Hej vänner!


Idag har jag varit i Linköping och gigat. Det var en begravning och jag brukar samarbeta med Fonus Öst, så via dem får jag begravningsspelningar. 
Många undrar om det inte är väldigt jobbigt och svaret är; jo, men man vänjer sig, på gott och ont. Sanningen är dock att jag aldrig sjunger så innerligt och känslosamt som på just begravningar. Det känns så otroligt viktigt att ge personen ett värdigt avslut, så jag brukar alltid lägga hela min själ i sångerna då. 

Idag sjöng jag Hallelujah och Stad i ljus. Fina låtval och väldigt duktig pianist! Man blir alltid lika tacksam när man får spela med duktiga musiker. 

Nu sitter jag hemma hos min vän Bea som är mammaledig. Jag jobbar och hon gosar med bebis! Perfekt att ha mammalediga vänner som man kan våldgästa i tid och otid. Alltid roligare att sitta bredvid någon och jobba. 

Trevlig dag! <3

30 augusti 2017

FOREVER SLEEPLESS

Allmänt


Någonting som jag ofta funderar över är varför vissa människor är morgonpigga och andra är kvällspigga. Det är extra konstigt med människor som har exakt likadana dagliga rutiner. Äter vid samma tid, börjar och slutar jobba samma tid och ÄNDÅ pikar man olika tider på dygnet. Varför?!
Just dessa två kategorier representeras starkt i mitt och Tjoffes förhållande...

Som i skrivande stund...
Tjoffe andas djupt bredvid mig, snarkar nästan. Hans ögonlock liksom orkar inte hålla sig öppna. 
Han är helt slut och vill bara sova. Han vill ha det lugnt och stilla, inga ljud, inga rörelser. Bara. Sova. 

Jag. Jag vill måla tavlor, skriva musik, gå ut och springa, hoppa i sängen, diskutera livet och dygna (ni vet som man gjorde när man var liten, var vaken i 24 h). 
Inte. Populärt. 

Som ni förstår är mina måla-tavlor-ambitioner sällan så uppskattade kl 01 en tisdagsnatt. Hehe. 

En vanlig scen typ 7 dagar i veckan:
Vi sitter vid en varsin dator och jobbar. Tjoffes ögon blir tyngre och tyngre, han börjar hänga i fåtöljen och när han till slut inte orkar sitta uppe i den, säger han att vi borde gå och lägga oss. 
Vi gör oss iordning och lägger oss. 
Jag scrollar i mobilen (som just nu, jag bloggar), han lägger sig med huvudet mot mitt bröst. 
Jag lägger ner mobilen och försöker sova. 
Måste vända mig om. 
Vända mig igen. 
Börjar spänna olika muskelgrupper i ren panik för jag är hyperpigg. 
Tjoffe ber mig att ligga still. 
Jag kommer på något jag vill berätta och börjar prata. 
Tjoffe vill inte prata. 
Han försöker hålla om mig och mina ögon är vidöppna som två vattenmeloner. 
Jag anstränger mig för att vara tyst och still. 
Anstränger mig så mycket att jag spänner mig, vilket leder till att jag blir ännu piggare. 

Jag somnar 04:30,
Tjoffe vaknar 05:30. 

---------

Jag har försökt med allt, för Tjoffes skull. Gått upp 05:30 varje dag, inte ätit efter kl 19, inte tränat på kvällen, inte duschat på kvällen, duschat på morgonen, lyssnat på sov-appar och allt det där. 

Men Näe. Jag är en nattuggla och kommer tametusan att förbli så! Så har det varit sedan barnsben och ni vet vad man säger om att lära gamla hundar sitta. Hehe. 
Om Tjoffe vill somna i min famn varje natt, så får han stå ut med att somna i en säng som rör sig likt en jordbävning och en tjej som pratar lika mycket som fågeln i Kalle Anka! 

Det kanske är det som kallas kärlek, förresten. <3