FOTO: TORBJÖRN THOR ANDERSSON

TJOHO! 

Fredag och allt - hur mår ni?! :D

Efter olyckan i Polen bestämde jag mig för att jag vill komma i mitt livs form! Jag har tränat lite grann till och från men nu vill jag göra det på riktigt, bli grundligt, riktigt stark och hålla det utan att tappa motivationen direkt! 
Efter mycket research och prat bland vänner, kontaktade jag till slut Kamil Solis. Jag vill ha en PT som kan få mig grundstark, funktionell, någon som jag känner respekt för och som har bra skadeförståelse. Enligt säkra källor var då Kamil det ultimata valet. :D

Sagt och gjort! I söndags träffade jag honom på IFK performance center i Norrköping. Ett asfint relativt nyöppnat gym som är en del av Östgötaporten, där IFK Norrköping håller till. Stort, trevlig personal och sjukt fräscht! :D
Vi gick igenom min skadehistorik, vad jag har för mål med träningen osv. 
Sedan gjorde vi något riktigt jäkla coolt, som jag typ berättar för varje person jag möter för jag tycker det är så coolt, haha - en 3D scanning av min kropp
Haha, alltså, de hade ett rum med en sådan maskin på gymmet. Jag fick stå på en platta som snurrade runt en scanner, som scannade min kropp och sedan fick jag alla resultat man kan tänka sig, rakt i min mobil - HUR FETT?!

Så här ser man alltså min min kropp. Bilden snurrar i vanliga fall. Här jag kan läsa ALLT som är värt att veta! Alla mått; typ höger underarm är x-antal cm, vänster underarm är x-antal cm. 
Jag kan se åt vilka håll olika kroppsdelar lutar, vart jag är sne eller rak. Jag kan se analys över hur pass atletisk kropp jag har, hur lätt jag har att bygga musller, hur mycket muskler jag har just nu vs. kroppsfett osv osv osv. HUUUUUR COOOLT?!! 

Allt detta kollar man för att kunna lägga upp en så skonsam, effektiv och bra träning som möjligt. 
Ex. Om jag är starkare i vänster ben - då behöver jag träna benen separat för att kunna bygga upp höger och bli jämn. 
Eller jag kanske är sne, ja men då behöver jag göra en annan typ av övning för att minska risken för skador. 

Igår var min första PT träning. Well, Hello träningsvärk! Shit! Jag är klen. Riktigt, riktigt klen - men nu ska det bli ändring på det! Men det var sååååå kul. Jag älskar utmaningar och detta kommer bli en rejäl sådan. 


Jag har även fått ett kostschema som jag ska följa, för att se till att jag får i mig rätt saker och rätt mängd för att kroppen ska må bra och svara på träningen på ett så bra sätt som möjligt. 

Nästa PT-tid är på söndag! Jag kommer skriva om allt detta i bloggen och ni kommer kunna följa min resa fram till mitt livs form! Jag är sjukt taggad och glad över att jag kom i kontakt med Kamil och IFK performance center. Det känns 100% rätt! 

TAGGA!

Ulf

Känner en som säljer såna maskiner. :)
Lycka till! <3

Svar: Aha, vad coolt! Så häftigt att man kan mäta allt på ett så pass enkelt sätt :)
It´s me Leone

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress