8 september 2017

BYE, BYE, MIRENA!!

Allmänt

NU ÅKER DEN UT! 

(OBS! Detta är min personliga upplevelse och detta betyder inte att det skulle vara likadant för dig. Olika saker passar olika människor.)

Nu har jag gett min hormonspiral 8 månader och... nä. Det var inget för mig! Jag vet att en del (precis som jag) är nyfikna på hur diverse preventivmedel har fungerat på olika människor, så nu tänker jag berätta om min erfarenhet av Mirena (hormonspiral)

Under tio års tid har jag växlat mellan olika preventivmedel. Minipiller, P-stav, P-ring, vanliga P-piller - u name it. Alla med sina för- och nackdelar. 
Jag har bytt flera gånger mest pga att jag gillar omväxling och testa på saker och nu senast bytte jag till en hormonspiral, alltså Mirena. 

Hormonspiral verkade verkligen vara det allra  bästa alternativet. Ytterst liten dos hormon och koncentrerat till det ställe i kroppen där det ska vara. Inte behöva hålla koll på att ta piller samma tid varje dag, inte bry sig om man blir magsjuk, utan den sitter där i fem år och sedan behöver man inte tänka mer på det! För bra för att vara sant?! KANON. 

Och ja, till en början gick det kanon! 
Visst, det gjorde ont efter den just satts in... Men efter några dagar så var allt - isch - som vanligt. Inga biverkningar och jag njöt av att inte behöva hålla koll på när klockan var 19 och det i vanliga fall var dags att ta piller, för annars *ajabaja* kan man bli preggo och det har jag ju inte tid med!

Men efter ett par månader så insåg jag att den molande värken (som mensvärk typ) och den konstant svullna magen aldrig la sig, halvkul att känna sig svullen i magen hela tiden. Inte farligt, men störigt. 
Även vid kalasstunder i sängkammaren känns den av, och näe, på riktigt - jag har ju hellre koll på klockan än gå runt och känna av en spiral hela tiden. Haha! Vem skulle inte?!


Såååå, Idag har jag tid för att ta ut denna mackapär och HALLELUJAH! Det känns bra. 
Nu är jag sjukt nyfiken på att testa Natural Cycles som alla pratar så gott om. Fatta vad coolt att efter så många år med hormoner, helt sluta med det och låta kroppen vara som den är?! 
Med Natural Cycles mäter man kroppens temperatur varje morgon och via en app kan man då se vilka dagar som är gröna (alltså fritt fram) och vissa som är röda (inte helt fritt fram om man inte vill bli gravid). 

Detta innebär ju då, för en slarvfia som mig, att jag måste hålla koll på klockan varje morgon och vakna samma tid varje dag. HAHA! Vi får väl se hur många månader jag ger detta innan jag tröttnar. 

Men men, vi får se hur och vad som händer idag. Jag är ändå fett taggad på att ta ut denna och testa på Natural Cycles. Alla verkar så frälsta av det så då tänker jag att det blir bra och kul!

Just ja! Försökte till och med ta ut spiralen på mig själv häromdagen - Haha, det gick åt h****te kan man säga. :)

Återkommer!

Karolina

Alltså du försökte ta ut spriralen själv?! Jag dör typ 😂😂😂 🙈

Svar: Haha, ja, jag blev lite arg 😂😂😂😂
It´s me Leone

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress